3750 Stories - Awaiting Approval:Stories 0; Comments 5.
This site is for Male Haircut Stories and Comments only.

JD Cort by Geert Salomons


Het verhaal van J.D. Cort

Ik werkte bij Baywatch en mijn haar was aardig lang. Van achteren had ik een behoorlijke mat. De zij- kanten hingen over de oren en bovenop was het wild en lang. Ik vond het mooi zoals het was en was daarom al een tijdje niet bij een kapper geweest. Op een zomerse zaterdagmiddag belde ik mijn ouders op of ik ook langs mocht komen en dat was natuurlijk goed. Toen ik binnenkwam in mijn ouderlijk huis begroette mijn moeder mij allervriendelijkst met een omhelzing. Mijn vader deed wat afstandelijk en gaf me alleen een hand. We dronken in de woonkamer met z’n drieën een kopje thee. Daarna zei mijn vader tegen mij: ‘Zullen we even naar boven gaan Cort, want ik wil je graag wat laten zien’. Ik zei: ‘Dat is goed pa’ en ik liep achter hem aan naar de hal en vervolgens de trap op. Daarna liepen we naar mijn vroegere slaapkamer. Toen we daar aangekomen waren zei mijn vader tegen mij: ‘Ga zitten Cort’. Ik was vroeger bang voor mijn vader en de onzekerheid en angst kwamen weer in alle hevigheid naar boven. Ik ging zitten in de houten stoel die bij mijn vroegere bureau stond. Mijn vader pakte uit een van de lades van het bureau een foto en gaf die mij in de hand en zei toen: ‘Wat zie je erop Cort?’ Ik zag mijn vader en mij erop staan toen ik een jaar of 15 was en dat zei ik tegen mijn vader. Toen antwoordde hij: ‘Hoe zag je er toen uit, jongen?’ Ik zei: ‘Mijn haar was erg kort’. Hij antwoordde bevestigend en voegde eraan toe: ‘Dat stond je toen zo mooi jongen en nu heb je het zo lang’. Ik slikte en zei: ‘Ja pa, u knipte mij vroeger tot mijn tienerjaren altijd zo kort’. Toen zei pa: ‘Het zit nu zo wild, ik ga het even kammen’. Ik beefde en zei: ‘Ja pa, doe maar’. Hij pakte de bekende groene kam en begon door mijn dikke haarbos te kammen. Hij kamde het bovenhaar achterover. Het haar opzij kamde hij naar beneden over de oren. Het achterhaar kamde hij ook recht naar beneden. Ik zat als verstijfd op de stoel en kon niks doen. Toen zei pa: ‘Ik pak even een spiegel; wel blijven zitten Cort’. Ik was verlamd. Het leek wel of mijn benen vastgelijmd waren aan de grond. Mijn vader zette de spiegel voor me neer en ik zag mezelf in de grote spiegel. Toen pakte hij de zwarte plantenspuit en maakte mijn haar nat. ‘Dan lijkt het nog mooier’.
Ik stemde er in toe en hij begon mijn haar nat te maken en daarna kamde hij het op dezelfde manier. Daarna zei mijn vader tegen mij: ‘Zal ik er maar weer eens een vlot model van maken?’ Ik slikte opnieuw en begon te trillen. Mijn hart bonkte en een stemmetje in mijn hoofd zei: ‘Doe het niet!’ Maar ik keek naar mijn vader en zei: ‘Doe maar’. Alhoewel ik het heel zacht zei, had hij het gehoord en hij pakte een laken van het bed en zwaaide die me voor. Daarna liep hij naar het onderste laatje van het bureau en pakte daaruit het zwarte tondeuse apparaat en zette er een kammetje op, deed de stekker in het stopcontact. Mijn vader ging achter me staan, drukte mijn hoofd iets naar beneden en ging heel langzaam met de tondeuse naar mijn nek. Hij zette de tondeuse onder in het haar. Ik merkte dat ik kippenvel kreeg. Hij drukte het apparaat omhoog tot bijna boven op het hoofd. Toen hij losliet om te beginnen met de tweede baan vielen de eerste plukken dik zacht golvend haar via mijn schouders op het schort en ik moest even wat wegslikken. Zo werkte hij mij van achteren verder af en er viel meer en meer haar voor mij op het schort en op de grond. Het werd steeds koeler in mijn nek en achterhoofd. Toen hij klaar was met mijn achterhoofd ging hij naast mij staan. Hij kamde het haar naar beneden op het oor en pakte de puntige schaar en zette die net iets boven de oren in het haar en ik hoorde het knipgeluid en toen dwarrelde er een dikke pluk haar beneden en ik zag mijn oor weer, die vreselijke oren waar ik vroeger mee gepest. Daarna kamde hij het haar boven op mijn hoofd steeds pluk voor pluk omhoog en wat boven zijn vingers kwam, knipte hij steeds af. Ook dat werd best wel kort. Het werd als korte stekels geknipt. Daarna kamde hij de pony naar beneden en knipte die kort en bot af. Hij knipte zo kort, dat ik mijn haar niet meer achterover kon kammen. Daarna schoor hij het haar boven de oren nog een keer na en knipte met de schaar een gelijkmatig randje in het haar. Toen was hij klaar en hij lachte naar mij. Ik zag het resultaat in de spiegel: een hoogopgeschoren bloempotmodel.
Het mooie blonde zachte golvende lange haar lag op het laken en op de grond. Ik kon wel janken, want dit zag er echt niet uit. Lange tijd heb ik mijn ouders niet meer opgezocht. Wat hij me nu geflikt had, zou me niet nog eens gebeuren.
who can translate this for me in good english?
Your Name
Web site designed and hosted by Channel Islands Internet © 2000-2016